"падаюча вежа" - одне із чудес світу

Пізанська вежа перебуває в італійському місті Піза і аж ніяк не є його єдиною яскравою пам'яткою, а конкретно тієї площі, на якій вона розташована, тому як на цій площі стоїть не тільки "падаюча вежа", а й цілий ансамбль визначних будов. Всі ці будівлі відносяться до міського собору (Пізанського собору) Санта-Марія Ассунта.
Своєю назвою падаюча Пізанська вежа зобов'язана тому, що досить сильно нахилена в сторону, що і створює враження падіння всієї будови.
Спочатку був побудований Пізанський собор, пізніше баптистерій, після чого почали будівництво дзвінниці. В процесі робіт над дзвіницею, які тривали практично два століття. Всі ці об'єкти, включаючи і саму дзвіницю - Пізанську вежу, в 1986 році придбали статус Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Звичайно, поза всяким сумнівом, Пізанська вежа - це найвидатніша дзвіниця всієї Європи. Колись вважалося, що такий сильний нахил вежі був складовою частиною проекту, але пізніше з'ясувалося, що сама вежа була спроектована вертикальної, а її крен почав давати про себе знати вже на самому початку будівництва.
Суть  цієї історії в тому, що будувалась споруда, пізніше вона "похилилась",  дала дефект, а через століття знайшовся архітектор, який зробив із цього дефекта одне із чудес світу, яке вже існує 8 століть  дивує і тішить весь світ.
  В житті людини теж трапляються "відхилення" в силу різних обставин  від традиційного основного курсу, який ми собі намітили через втрати, хвороби, смерті, поразки, жертви, помилки ...
Творчість людини полягає  у знаходженні  "архітектора", який зробить із  "відхилення" унікальне  "чудо світу", адже в кожного з нас є щось своєрідне,  як відбитки пальців, свій особливий погляд на світ, власні відчуття від особистого життя, своя єдина і неповторна життєва історія..

Comments

  1. не верится что вообще реально быть "самим собой".. большинство только к старости вообще понимают чего они хотят.. а все чем они живут в молодости - подсознательное подражание чему-то или кому-то..

    ReplyDelete
  2. Для того, щоб бути самим собою потрібно, насамперед, знати хто ти і для чого ти тут, а знаючи це - сліпо вірити в це, бо все на цьому світі таке мінливе і нестійке.... А, якщо ти не маєш таких знань, то, мабуть, в цей час ти ї є собою, саме таким, несвідущим і мінливим, як наш світ. Тому, думаю, що зрадити самому собі можна тільки тоді, коли ти знаєш навіщо живеш...

    ReplyDelete
  3. часто можно не быть собой из-за страха не угодить другим, это тоже изменять себе и предавать себя. Личность чесловека многогранна. Нужно не изменять себе даже в мелочах

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts