New York, I Love You


«Нью-Йорку, я люблю тебе» (англ. New York, I Love You) — американський фільм, кіноальманах, продовження фільму «Париже, я люблю тебе». Ідея подібного альманаху була з ентузіазмом прийнята у світі кіно і вже заплановані зйомки продовження у Шанхаї, Єрусалимі та Ріо-де-Жанейро.[2] Вихід в прокат відбувся 16 жовтня 2009 року.

Сюжет та зйомки

Режисери

«Нью-Йорку, я люблю тебе» — це кіноальманах з 11 новел, дія яких відбувається в Нью-Йорку. Кожну з новел зняли режисери (згідно з появою епізодів): Цзян Вень, Міра Наір, Сюндзі Іваі, Іван Аталь, Брет Ретнер, Аллен Г'юз, Шекхар Капур (замінив Ентоні Мінгеллу, який помер напередодні зйомок своєї новели, в березні 2008), Наталі Портман (режисерський дебют), Фатіх Акин, Джошуа Марстон. За перехід від новели до новели відповідає Рендел Балсмаір.

Дебютний показ фільму відбувся на Міжнародному кінофестивалі в Торонто в 2008 році.[3] Тоді фільм складався з 13 новел, окрім вже згаданих новел, до фільму входили новели Скарлет Йохансон (дебют як режисера) та Андрія Звягінцева.

Умови зйомок

Перед режисерами епізодів стояв ряд умов:

  • Бюджет кожної з новел обмежений цифрою в 150 000 доларів (загальний бюджет фільму $14 000 000);
  • В масових сценах повинно бути задіяно не більше 20 акторів, а плівки використано строго визначену кількість;
  • Режисери мали змогу вибирати звукорежисера, оператора та монтажера на власний розсуд, інших учасників зйомок назначали продюсери.

Актори

Comments