МИЮЧІ ФАРБИ: ЯК ВИБРАТИ ФАРБИ ДЛЯ НАСТІННОГО МИТТЯ



Завдяки миючим фарбам чистити стіну сьогодні так само просто, як і мити кухонну стільницю. Щоб позбутися від бруду, просто протріть поверхню вологою ганчіркою. Прочитайте нашу статтю і з’ясуйте, у чому секрет революційного продукту. Ми радимо на що звернути увагу при купівлі фарби, що миється, як вибрати найкращу та як підготуватися до витрат.

Що таке миючі фарби?

Миючі фарби мають підвищену стійкість до миття та стирання. Вони створюють гладке, гнучке покриття на стіні, яке зберігає ідеальний колір і неушкоджену структуру, незважаючи на інтенсивне втирання (мокре або сухе). Більшість цих виробів - це миючі латексні фарби , тобто емульсії на водній основі з високим вмістом синтетичних смол. Вони повністю безпечні для здоров'я і не мають неприємних запахів. Крім того, їх формула постійно змінюється і вдосконалюється. Виробники збагачують латексні фарби різними інгредієнтами (включаючи срібні начинки, тефлонові, керамічні компоненти), які надають виробам нові властивості або підвищують їх довговічність.

Фарби для миття стін застосовуються у всіх типах приміщень, особливо у ванних кімнатах, кухнях та передпокої. Їх переваги оцінять власники неслухняних домашніх тварин, нещадні перфекціоністи, і перш за все, батьки маленьких дітей, які охоче прикрашають стіни новими малюнками.

На жаль, не всі фарби, що миються, відповідають вимогам, покладеним на них. Буває, що, всупереч запевненням виробника, на вимитій стіні залишаються непривабливі плями, а фарба відходить разом із брудом. Як убезпечити себе від такого типу ситуації? Перш за все, давайте ігноруємо рекламні гасла, які з’являються на упаковці фарби. Замість того, щоб покладатися на порожні обіцянки, давайте подивимось на технічний опис продукту.

Миючі фарби: класи стійкості до стирання

Найважливішим параметром фарби, що миється, є стійкість до стирання, визначена відповідно до європейського стандарту PN-EN 13300. Вона розділяє фарби на п’ять класів залежно від ступеня втрати лакофарбового покриття під впливом 200 циклів очищення.

Advertisement

Класи I та II - високостійкі продукти, які витримують часті миття та чищення нечистими. III клас - фарби, стійкі до сухого стирання. Використання води в цьому випадку недоцільно, оскільки це може пошкодити або знебарвити покриття. До класів IV і V відносяться до продуктів, які виявляють дуже низьку стійкість до всіх перерахованих вище способів лікування.

Якщо ми хочемо довговічного виробу, який буде надавати стінам свіжий і привабливий вигляд протягом багатьох років, вибираємо фарбу першого або другого класу. Пам’ятайте, що кожне (навіть надзвичайно стійке) покриття буде зруйноване, якщо ми очистимо його всупереч рекомендаціям виробника, наприклад, гострими інструментами.

Яку миючу фарбу вибрати?

Шукаючи фарбу для стіни , що миється , враховуйте тип приміщення та умови, що склалися. Передпокій, коридор або дитяча кімната - це місця, які сильно експлуатуються та піддаються впливу бруду. Вони вимагають використання продукту хорошої якості - стійкого до частого миття та вичісування. Класичні латексні фарби , а також керамічні фарби будуть чудово працювати . Останні знижують потяг пилу та бруду, можуть бути очищені водою та миючими засобами, а крім того забезпечують ефект гладкої ідеально матової поверхні. Стіни в спальні та вітальні не потребують такого ефективного захисту. Їх досить пофарбувати будь-якою латексною фарбою або - набагато дешевше - акриловою фарбою.

Кухня та ванна кімната - найбільш проблемні. Вибираючи фарбу для цих приміщень, потрібно враховувати ряд несприятливих факторів: високий рівень зволоження, ризик частих плям, різкі зміни температури. Не всі продукти можуть впоратися з такими складними умовами. Спеціалізовані фарби, що миються для кухні та ванних кімнат найкраще працюватимуть . Завдяки вдосконаленій формулі вони захищають інтер’єр від вологи, цвілі та грибків. Вони створюють міцне покриття на стіні, і в той же час дозволяють йому дихати (пропускати водяну пару наскрізь). Особливою увагою є довговічні фарби з додаванням тефлону (вони мають антистатичні властивості), фарби з частинками срібла (вони перешкоджають росту цвілі та грибків) тафарби з гідрофобним покриттям, що відштовхує рідини та жирний бруд. Замість того, щоб проникнути глибоко в структуру, бруд осідає на поверхні, що значно видаляє її видалення.

Advertisement

Миючі фарби для стін: огляди

Вибір хорошої миючої фарби стане простішим, якщо ми будемо використовувати думки досвідчених користувачів. Дуже багато людей діляться своєю думкою на інтернет-форумах, у коментарях чи в приватних блогах. Ретельно проведені та повідомляні проби фарби, що миються, які порівнюють товари провідних брендів, також доступні в Інтернеті. Одні мають форму відеозаписів, інші - обширні статті, збагачені фотографіями. Ми з’ясуємо, чи насправді обіцянки виробників підтверджують, яку продукцію варто рекомендувати, а якої слід уникати.

Скільки коштують миючі фарби?

Ціни на миючі фарби вдвічі вищі, ніж ціни на звичайні акрилові фарби. Ми заплатимо близько 50-80 злотих за 2,5-літрову упаковку, залежно від параметрів фарби та наповнювачів, що використовуються в складі. Пам’ятайте, що не варто економити на покупці фарби, що миється. Замість того, щоб орієнтуватися на ціну, вибирайте високоякісний товар, який має хорошу репутацію та рекомендується іншими клієнтами.

Купувати хорошу миючу фарбу - це не все. Якщо ми хочемо, щоб він зберігав свої властивості, ми повинні використовувати його відповідно до рекомендацій виробника. Спосіб підготовки підкладки, яку ми плануємо фарбувати, має величезне значення - він повинен бути гладким, сухим і ретельно очищеним від старих лакофарбових покриттів. Виробники також зазначають, що потрібно близько місяця, щоб фарба повністю затверділа. До закінчення цього періоду слід бути особливо обережним, щоб уникнути забруднень та очищення стіни.

Comments