Художниця Ель Луна розмірковує, чи варто відмовлятися від стабільності заради мрії

 


Важкий вибір: чому вчить книга «Між треба та хочу»

уривок із книги

тільки от минули вже мої...

двадцять

На момент коли подружній дует Райана  і Тіни Ессмейкерів започаткував онлайн видання під назвою The Great Discontenet, їм було по двадцять з  чимось.Три роки потому вони припинили ходити на "основну" роботу й перетворили справу, якою займалися для душі, на всесвітньовідомий друкований журнал, присвячений починанням, творчості та ризику.

тридцять 

Леонард Коен був бідним поетом, доки не поїхав до Нью-Йорка займатися музикою. Свій перший серйозний виступ він дав у 33 роки.

сорок

Кулінарка Джулія Чайлд пробувала сили в різних галузях, доки не знайшла свого покликання в приготуванні їжі.Книжка "Мистецтво французької кухні" вийшла коли Джулії було 49 років. "Насправді, що більше я куховарю, то більше мені подобається куховарити, - писала вона сестрі._Це ж треба сорок років знадобилось мені, щоб знайти свою справжню пристрасть (не враховуючи кота і чоловіка)".

п"ятдесят

Відвідавши Балі й побачивши занепад сторічних яванських будинків, що звуться "джонгло", аргентинська архітекторка Алехандра Чиснерос спрямувала свої знання зі стійкої архітектури на реставрацію, відбудову й ремонт культурних пам"яток. З шанобою та уважністю Алехандра та її невеличка команда відновлюють культурну спадщину, один "джонгло" за одним.

шістдесят

Лора Інгле Вайлдер, авторка серій "Будиночок у прерії", опублікувала свою першу книжку "Маленький будиночок у великому лісі" у 64 роки.

сімдесят

Джон Гленн у свої 77 років став найстаршою людиною, що полетіла у космос.

вісімдесят

Жинетт Бедар у 81рік пробігла свій 12 поспіль Нью-Йоркський марафон. Вона почала бігати, коли їй було 69.Про участь у марафоні вона сказала:"Я робитиму це, доки не проб"є мій останній час".

дев"яносто

Міжнародна дизайнерська фірма IDEO взяла на роботу 90 річного дизайнера.

сто

Анна Мері Робертсон Мозес, знана як бабуся Мозес, написала понад 1000 картин в останні 30 років свого життя, коли артрит завадив їй плести гачком. З плетіння вона перейшла на малювання й у віці 100 років потрапила на обкладинку журналу "TIME"



Важкий вибір: чому вчить книга «Між треба та хочу»

Бекґраунд: автор книги «Між треба та хочу. Знайди и плекай свою пристрасть» Ель Луна роками була дизайнером в IDEO і таких проектах, як Mailbox, Medium, Uber. Після декількох років стабільної роботи Ель прийшла на своє власне перехрестя.

Тяжелый выбор: чему учит книга «Між треба та хочу» художницы Эль Луны

У публікації, що стала вірусною, Ель розповіла про те, що, незважаючи на свій професійний успіх, справжню любов вона відчуває до малювання.

Крок за кроком, продовжуючи працювати дизайнером на повну ставку, вона йшла своїм шляхом до становлення як художника, поки не зважилася-таки залишити корпоративний світ у гонитві за мрією.

Сьогодні Ель керує текстильною компанією Bulan Project, яка об'єднує дизайнерів з майстрами розпису по батіку на Балі. Також вона пише картини і виступає по всьому світу, розповідаючи свою історію вибору між «треба» та «хочу». Художниця зізналася, що після публікації книги почала отримувати тисячі листів від читачів найрізноманітнішого віку, які теж опинилися перед аналогічною дилемою.

Оригінальна назва: The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion

Видавництво: «Моноліт»

Наклад: 1500 прим.

Сюжет: Ель Луна ділиться власною історією. Одного чудового дня вона кинула все і, закупивши фарби та полотна, почала малювати.

Порушуючи такі важливі питання, як вибір між професією і покликанням, Ель не лукавить і не розділяє світ на чорне і біле. Важливим пунктом на шляху до «хочу» вона називає роботу як спосіб платити за рахунками – те, про що не говорить практично ніхто з мотиваційних коучів. Авторка не приховує, що її історія могла б бути не настільки успішною, якби не фінансова подушка, яку вона сформувала за час офісної роботи.

Ель Луна нагадує, що кар'єра, спеціальність і покликання – не одне й те саме. Письменник Курт Воннергут продавав автомобілі, а геній Альберт Ейнштейн працював у патентному бюро.

Але що робити, якщо покликання так і не було виявлено? Яскрава і легка книга наповнена вправами, які мають допомогти віднайти ваше «хочу». Серед них є і такі неординарні рішення, як написання власного некролога в двох варіантах (ви сьогоднішній і ви, що знайшли себе). Також для досягнення свого «хочу» художниця пропонує розібратися, що ви робите під час прокрастинації, від чого у вас біжать мурашки по спині та чим ви займаєтеся просто заради задоволення.

Вам сподобається, якщо: ви відчуваєте, що вже давно перебуваєте на роздоріжжі та не наважуєтеся згорнути з второваного шляху рутини назустріч мрії. І неважливо, про що ви мрієте – писати, малювати, грати в театрі чи присвятити своє життя перевертанню пінгвінів.

Вам не сподобається, якщо: ви чекаєте чітких інструкцій з досягнення успіху у вашому покликанні. Авторка нагадує, що у кожного свій шлях, а її книга – це швидше збірник правильних запитань, ніж відповідей на них. Відповіді на «Коли варто починати?», «Як заробляти на своєму хочу?», «Чи можна стати щасливим таким чином?» кожен читач має віднайти сам.

Головна причина прочитати полягає в цих самих запитаннях, які багато хто боїться собі поставити. Це проблемні точки: відсутність стабільного доходу, побутового комфорту і перешкоди, з якими доведеться зіткнутися. Книга торкається тих страхів, з якими стикаються всі дорослі люди при зміні роду діяльності на шляху до справжньої самореалізації.

У тому ж дусі:

«Шлях митця», Джулія Кемерон

Тяжелый выбор: чему учит книга «Між треба та хочу» художницы Эль Луны

Книга американської письменниці і сценариста Джулії Кемерон – практичний курс, розрахований на 12 тижнів щоденних занять, які допомагають творцеві-початківцю  розгледіти і розбудити в собі нові, несподівані таланти.

Книга може стати настільною для тих, хто перебуває в кризовій ситуації, оскільки допомагає розібратися в своїх бажаннях, потребах, «закопатися» в минулому і прокласти шлях у майбутнє.

«Мрії здійснюються! Як перетворити життя на казку», Барбара Шер

Тяжелый выбор: чему учит книга «Між треба та хочу» художницы Эль Луны

Американська письменниця Барбара Шер написала сім книг про досягнення мрії, які мільйонними тиражами розлітаються по всьому світу. У своїй роботі «Мрії збуваються» Шер пропонує перестати чекати слушного моменту і рухатися до успіху вже сьогодні.

Легкою мовою автор пише про те, як займатися улюбленою справою все життя, чому не кожна робота підійде саме вам і як дитячі захоплення впливають на становлення особистості.

Comments